500 g
nötfärs 1 msk rapsolja 1 tsk curry 1 dl vatten 1 st köttbuljongtärning 2.5 msk tomatketchup 2 dl matlagningsgrädde 200 g champinjoner skivade salt och peppar 3 dl jasminris eller basmatiris Vuxentillägg: 0.5 st röd chili finhackad
Köttfri måndag = Curry bowl Vi försöker variera maten hemma så gott det går med tanke på barn och deras inte allt för varierande önskemål… Vegetariskt händer tyvärr inte så ofta som jag önskat
Fyll pitabröden medköttfärsröran och servera med crème fraiche blandat med sweet chilisås. Pojkarna brukar få sina pitabröd med köttfärsfyllningen och Max hamburgerdressing istället för sweet chiliröran
Rör ner de torra kryddorna och currypastan och låt dem fräsa med en stund. Den råkalla vinterkylan lockar fram många värmande matidéer, den gången med inspiration från Indien eller i alla fall vår tolkning av indiska smaker
12 msk panang curry. 1Marinera köttet med 1 msk fisksås i 15 minuter. 1Ställ en annan stekpanna på medium värme. 1Tillsätt 2 msk curry och blanda ihop med kokosmjölken. 1Ta köttet från den första stekpanna och lägg i curryblandningen och blanda väl. 1Servera med ris och vanlig sallad
Grunden i en indisk curry är att först steka en smaksättning med färska kryddor, som brukar bestå av vitlök, ingefära och chili, samt något som ger konsistens
Koka potatisen med skal och skala och skiva den medans den ännu är varm. Lägg den skivade potatisen i en vidbottnad skål eller ännu bättre, på ett stort fat med kant
4 600 g kycklinglårfilé 3 gula lökar 3 vitlöksklyftor 3 gröna chili 3 msk olja 2 tsk curry 1/2 tsk mald koriander 1/2 krm mald kardemumma 2 msk tomatpuré 4 msk färskriven ingefära 4 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond) 2 dl matyoghurt salt och peppar Till servering basmatiris naanbröd sallad Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddpåsar 10 % rabatt Santa Maria 0,5-130 g Mer info Ladda kupong
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.