Inlägget Khoresht bademjan- Persiskgryta med aubergine dök först upp på ZEINAS KITCHEN. Khoresht bademjan och ghorme zabsi är mina favoritgrytor från det persiska köket
Lägg dem i en gryta. Lägg dem i grytan Bryn köttet. Lägg det sedan också i grytan. Låt grytan koka under lock på svag värme tills köttet börjar mjukna, ca
Värm stekgrytan och häll i olja. Blanda ner aubergineskivornai grytan vid serveringen. Skär köttet i tärningar och tillsätt dem i grytan, låt dem steka med i 5-6 minuter och rör om. Ca 10 minuter innan köttgrytan har kokat färdigt tillsätter man linserna och en limefrukt i bitar
zabsi på burk ska också stekas för sej i nån minut, sen blandas i köttgrytan. Har du torkad zabsi så lägg det i blöt en stund, ca 1 näve, sen steker du det för sej nån minut, blandas sen i köttgrytan
Härom veckan lagade vi en hel rad med rätter med inspiration från det persiska köket. Två varmrätter, därav en köttgryta med mycket grönt i och en risrätt med kyckling och grönsaker
Ur boken Sirroco har jag valt en spännande persiskgryta med kvitten och saffran. Tonen i boken är avslappnad och med personliga anekdoter av författaren som växte upp i Storbritannien men med en persisk härkomst
Denna kycklingfile grytan är inte alls svår och går snabbt att röra ihop. Jag frågade här hemma om dem ville ha pasta eller ris till kycklinggrytan och alla svarade pasta
Bryn fläskfilén på hög värme i en gryta. Vi blev bjuda på denna goda lchf rätten i Lördags. Funkar fint att äta ris till om man vill ha kolhydrater till
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.