I vår familj är det inte lätt att göra alla nöjda och glada till middag. Jag undviker gärna kolhydrater men äter gärna mycket grönsaker och tycker om det mesta i grönsaksväg
Fräs kyckling och skinka eller fläskkött någon minut så det får färg och blir genomstekt. Lägg över med resten eller blanda allt i samma stora wok eller panna du stekt i
När all färs är genomstekt och smulig, tillsätt rödlök och vitkål och låt steka med i 1 minut. 1 tsk risvinäger. Marinad3 msk japansk soja 2 tsk sesamolja 2 tsk strösocker 1 tsk risvinäger 1 krm svartpeppar, nymald
Servera ägget på det stektariset med en klyfta lime, koriander och prik nam pla. Det är lite som våran pyttipanna och du kan göra den i oändliga variationer men grunden är alltid ris, ägg, fisksås och lök
Jag använde råris men jasmin är väl det mest autentiska). Tillsätt ris och häll över sojablandningen. Fös undan riset så att botten av pannan syns, knäck ett ägg i taget, låt stela lite i pannan och rör ut det i riset så att äggbitarna blandar sig
Min bästa Khao Phad Gai åt jag på en strand i Thailand under en snorkelutflykt. M tog kyckling i röd curry och för mig blev det en väldigt enkel rätt med stektris, kyckling och ägg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.