FacebookTwitterPinterestGoogleE-postSkriv utMerPocketTumblrLinkedInRedditTelegramWhatsAppSkype. Servera ägget på det stektarisetmed en klyfta lime, koriander och prik nam pla
Häll ner de uppvispade äggen där och rör tills det är en mjuk äggröra. Jag älskar thaimat och just stektrismed kyckling är en rätt som jag väljer många gånger, trots att den inte är stark
Supergott med att pressa lite lime över. Jag använde råris men jasmin är väl det mest autentiska). Klipp över koriander och servera med lime och grönsaker
Servera medris/bulgur/klyftpotatis, sallad & någon god sås. Tomat & basilika röran är samma som jag använder till bruschetta (minus rödlök), steker halloumi och lägger ovanpå, yoghurtsåsen med mynta & koriander samma recept som jag använde för nån dag sen
Stek löken mjuk och tillsätt därefter potatistärningar, majs-, ärter- och paprikablandningen. härligt är det och med fågelkvittret i bakgrunden känns det som om våren verkligen är här
Smaka av med salt och peppar. 2 Tillsätt riset och stek tills det är varmt, vänd ner persilja. Till servering 1 Stek äggen i olja, med löd gula eller vändstekt. 6 dl kokt basmatiris
Vänd ner det kokta riset. Vänd ner dem i pannan med räkor och grönsaker, rör ut intensivt. Allt ska se ut som en lite trådigare, torrare äggröra med fyllning
4 1 röd paprika 2 gula lökar ca 500 g kycklingbröstfilé 2 msk olja för stekning 4 msk sojasås 2 msk fisksås 300 g böngroddar 2 påsar färdigkokt ris à 250 g (gärna Express långkorning ris) Till servering 30 g sesamfrön Lägg till i inköpslistan
Servera medris. Värm upp en stekpanna med oljan på medelhög värme. Riv basilikan i lagom stora bitar. Krydda med buljongpulver, vattnet , sojasåsen, sockret och ostronsåsen
Tillsätt hälften av kyckling- och vitlöksbuljongen, samt Sambal Oelek i pannan medrisnudlarna. (Anledningen varför jag beskriver hur tjock eller tunn varje grönsak ska vara är för att de ska få samma krispighet efter lika lång tid i wokpannan
Gör sedan en grop i riset, höj värmen, slå i en aning olja och häll i de lättvispade äggen. Lyft sedan på locket och fluffa upp risetmed hjälp av en gaffel, bred ut det i den oljade långpannan och låt det svalna
Tillsätt det kokta riset och stek i ytterligare någon minut under omrörning. Spara recept Kommentera Skriv ut Dela E-post Pinna 196 1 gul lök. 2 msk raps- eller solrosolja. 5 dl kallt kokt ris
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.