Första gången jag gjorde cookiesen (på LCHF-vis ochmed kokosolja) lät jag degen vila i kylskåp och skar skivor av den, andra gången (med rårörssocker, vaniljsocker och mandelolja) rullade jag degen till bollar direkt och gräddade
Man kan förstås välja att försöka efterlikna traditionella smaker på biffar och sås, men jag föredrar att göra det medvetet annorlunda – dels för att jag inte försöker kamouflera något (det har aldrig funkat de gånger jag faktiskt försökt), dels för att jag tycker det funkar bättre att anpassa kryddning och proportioner efter råvaran
Men denna dag blev jag sugen på att baka cookiesmed kanel & vanilj istället. Jag älskar egentligen kanel men oftast bakar jag ändå kakor med kakao för att jag brukar vara mest sugen på det
Bryt chokladen i mindre bitar och mica in tillsammans med tranbären. Mixa snabbt ihop vetemjöl, bakpulver, potatismjöl, florsocker och smör i tärningar till en deg i matberearen
170 g smör 180 g macadamianötter [2,5 dl] 140 g farinsocker [2 dl] 120 g strösocker [1,5 dl] 55 g ägg [1 st] 15 g äggula [1 st] 300 g vetemjöl [5 dl] 3 g bikarbonat [0,5 tsk] 2 g salt [0,5 tsk] 4 g vaniljsocker [1 tsk] 250 g vita chokladknappar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.