En väldigt god kola gör du med det här receptet. Tänk på att följa receptet noga för att lyckas. Använd termometer eller gör kulprovet för att veta när kolan är färdig
Häll ut chokladen på en plåt med bakplåtspapper och bred ut till 2 cm tjock. 1 Torrosta mandlarna i en stekpanna tills de fått fin färg och lägg åt sidan
Som boende utomlands i ett land där de tyvärr inte kan tillverka gott segt godis längtar jag efter svenskt godis i princip alltid och köper med mig lösgodis varje gång jag är hemma som jag sedan portionerar ut tills nästa resa hemåt
Då är det lagom kallt när det skall bakas med. Lägg smörplattan på degen, längsmed långsidan. Jag valde därefter att baka ut min deg till enkla samt dubbla åttor, därmed kavlade jag ut min deg till en fyrkant, och skar den likt följande
Smält chokladen med Milda flytande långsamt så inte chokladen skär sig. Blanda till sist i mjölet och de krossade hasselnötterna, rör till en klumpfri smet
Väskan är fullpackad med böcker och rekvisita – imorgon drar jag till Köpenhamn. För i sammarbete med Alpro kommer jag hålla i en matfotoworkshop på The Hive bloggkonferens under helgen
Länge velat testa och göra egna kexchoklad då jag läst att det inte är så svårt. Lägg sedan de färdiga kexchokladen i en burk och ha i kylen för att plocka fram till fikat / kaffet
Som tex det här med hemmagjord kexchoklad. Pensla choklad och nougatblandningen på ena sidan på tre smörgåsrån och lägg dem på varandra med den chokladiga sidan uppåt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.