150 g
jäst 2,5 dl lättmjölk, 37 grader 200 g cottage cheese 4 % 0,5 tsk salt 6 dl vetemjöl 1 ägg, till penslingSmula jästen i en bunke, häll på den ljumna mjölken och rör om så att jästen löser sig. Tillsätt cottage cheese och salt och arbeta in mjölet tills degen blir blank och smidig. OBS! Degen blir ganska lös. Klicka smeten i aluminiumformar och låt jäsa till dubbel storlek, ca 30 minuter. Pensla med uppvispat ägg och grädda i ugn 225 grader ca 8-10 minuter.
Ett helt fantastiskt recept som jag hittade på lika fantastiska "Fridas bakblogg". Det blir precis som de där goda butiks- och bageribakade bröden, med härlig skorpa och luftigt inre
8 dl vetemjöl. 11,5 tsk salt. 11 tsk torrjäst. 14 dl vatten, kallt. 18 dl vetemjöl 1,5 tsk salt 1 tsk torrjäst 4 dl vatten, kalltBlanda de torra ingredienserna i en stor skål med en sked eller träslev
Igår bakade jag de här rågsiktsbröden i stugan. ) Receptet är ifrån boken a piece of cake, jag gick nästan helt efter det, men eftersom jag inte hade nog med brödkrydda så blev det bara en tredjedel motför vad som stod i receptet, men det tyckte jag blev alldeles nog med smak faktiskt
Hej Testar Viktväktarnas mat så idag har jag bakat deras Kesobullar. Kesobullar 20 st3 tsk kanel1 äpple1 dl socker1/2 tsk salt50 g jäst6 dl vetemjöl200 g keso 2 1/2 dl lättmjölkSmula jästen i en bunke, rör ut i den ljumna mjölken. Kesobullar 20 st
Kesobullar. Goda frukostbröd bakade utan mjöl som går lätt att röra till och baka ut kvällen före. Lite kletiga att forma till bullar men klicka ut lika stora klickar på plåten med bakplåtspapper innan du formar dem till bullar, så slipper du att gegga med dem en extra gång för att få dem lika stora
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.