Tag med en slev och stick i riset så såsen blandas medriset lite grand. Slå i de skivade shampinjonerna och låt dem brynas med i grytan några minuter
Stekt rismed kyckling är en av mina favoriträtter. Koka riset och låt svalna. Häll på soja, sesamolja, fisksås, hoisinsås, salt och peppar och låt puttra en stund tillsammans med grönsakerna
Här är såsfavoriten i repris och receptet kommer ju från bloggen Matplatsen och den hittar ni här. Först ut blev stekt tonfiskmed en återkommande favorit, gräslökssås
Färsk tonfisk tillagades med inspiration från Jamie Oliver, receptet hittade vi i hans kokbok "Jamie's Matrevolution" där man hittar en hel del enkla och snabba vägar till god mat, både till vardags och till fest
En gratäng med allt i ett är alltid uppskattat. Ugnsbakad falukorv är gott i alla de former, här har jag dock ris i botten på formen och korvskivorna är stekta
Grillad några citronklyftor och servera medbasilka-aioli och lite ripplad balsamicocremé. Pensla tonfiskenmed olivolja, rivet skal av citron eller lime och rikligt med havssalt innan grillningen
Servera tillsammans medris eller pasta och krispiga, lätt förvällda, grönsaker. Tonfisk i en krämig sås som går snabbt att tillgaga och som passar lika bra till pasta eller ris
Häll nu ner riset, i omgångar, rör om så att all ris är täckt medkola-blandningen. Det blir en härlig jordnöts- och kolasmak på dom, men eftersom det är puffat ris så känns dom luftiga
Lättlagad och innehållsrik pastarätt medtonfisk. Värm en stekpanna med lite smör och låt de lök, chili, morotsriv och paprikatärningar fräsa på medelvärme under omrörning
Stek löken mjuk och tillsätt därefter potatistärningar, majs-, ärter- och paprikablandningen. härligt är det och med fågelkvittret i bakgrunden känns det som om våren verkligen är här
Smaka av med salt och peppar. 2 Tillsätt riset och stek tills det är varmt, vänd ner persilja. Till servering 1 Stek äggen i olja, med löd gula eller vändstekt. 6 dl kokt basmatiris
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.