Ris kokat i kokosmjölk, garnerat med brynt lök och stektarussin. Jag ska också prova att blanda några matskedar vanlig kokos irisetmedan det kokar för att få en tydligare kokossmak på det hela
Bryn krossad vitlöki oljanLägg i den gula hackade löken och kycklingen och rör omLägg i det kokta riset och stek under omrörning Lägg ifisksåsen och vitpeppar och rör omPutta allt åt sidan och lägg i äggenRör om tills äggen börjar bli klara och blanda alltLägg upp på en tallrik och strö över korianderServeramedlime och gurka Bättre än nässpray
Sänk värmen, lägg ilök, vitlök, paprika och sambal, stek några minuter. Smaka av med salt och peppar. 1 Stek köttfärsen i olja på hög värme tills den får fin färg. 2 Tillsättriset och stek tills det är varmt, vänd ner persilja. Tillservering 1 Stek äggen i olja, med löd gula eller vändstekt. 6 dl kokt basmatiris. 1 finhackad gul lök. 1 pressad vitlöksklyfta. 2 tärnade röd paprika. 2 dl hackad persilja. 5 tsk flingsalt
Servera medstektlök, lingonsylt och gräddsås. Råstektmandelpotatistill och gräddsås som fått koka nästan en timme, den ska ni prova för den borde nästan ätas med sked
Och servera direktiportionsskålarmed den färska, fintstrimladepurjon/vårlöken överst. Lyft sedan på locket och fluffa upp risetmed hjälp av en gaffel, bred ut det i den oljade långpannan och låt det svalna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.