Det är en väldigt god kombination med den söta melonen och den salta osten. Min sambos systrar ska komma ut och grilla ikväll och jag gjorde en melon ochfetaostsallad som vi ska ha till
Koka upp vatten, ananasjuice, teriyakisås, soja och farinsocker på medelstark värme. (Håller någon vecka i kylskåp i en ren streiliserad burk med lock)
Till den här otroligt läskande och goda drinken smakar det gott med drinkpinnar av tvinnad smördeg som strösslats med sesamfrön och chili explosion-krydda
Melon & fetaostsalladca 500g vattenmelon, skuren i tärningar ca 2x2 cm2 pkt fetaost, smulad1 salladlöknågra blad myntalite olivoljasalt, svartpepparHacka lök och örter, blanda allt, smaka av med salt och peppar, eventuellt kan det behövas en lite skvätt citron
Skär fetaosten i tärningar och lägg tillsammans med vattenmelon i en salladsskål. Jag älskar vattenmelon och den här salladen är en av mina favoriter under sommaren
Skala och skär melonen i bitar. Kärna ur och skär paprikan i bitar. Lägg på bitar av fetaost och oliver. Skaka samman allt ingredienser till dressingen och häll den över salladen
Skrapa bort kärnhuset med en sked och skär gurkan i tärningar. Skala ½ gurka och dela på längden. Blanda ca 80 g mizuna (eller en påse ruccola) med melon och gurka. Lägg upp och strö över 1 dl cashewnötter och 200 g fetaost bruten i bitar
Bryn köttfärsoch svamp i stekpannan, krydda med salt och peppar. Skölj och skär purjolöken i skivor, ha i den i pannan och fräs ihop medfärsoch svamp, lägg i buljong tärningen och slå på vatten och grädde
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.