Kebabkrydda. Kebabkrydda. Jag gör ofta egna kryddblandningar. Jag vet vad som är i dem (inga konstiga tillsatser) och de ökar chanserna att få till den rätta smaken på mat från världens alla kök
För att kunna laga kebab behöver du så klart kebabkrydda. Det finns färdiga kryddblandningar i affären, men vill du göra en egen kebabkrydda så kommer ett recept här
I söndags var det dags för kycklingkebab med egengjord kebabkrydda. God och stark kebabkrydda som jag ofta gör dubbel sats av så att jag har färdigblandat till nästa gång vi ska äta kebab
När vi åt kött brukade jag göra den här goda, kryddiga, grytan med antingen nötkött eller kyckling, men nu när vi bara äter vegetariskt har jag ersatt köttet med röda linser istället
Kebabkrydda. Blanda ingredienserna till såsen och låt stå i kylskåpet minst 1 timme innan servering. Blanda alla kryddorna och förvara i tätslutande burk
Krydda med kebabkrydda. kebabkrydda. Rör ihop färskost och pesto. Bred pestoblandningen på tortillabröden. Strimla och stek lövbiffen i en stekpanna med olja
Kan tänka mig att det blir ännu godare om man ör sin egen kebabkrydda men jag hade missat två av ingredienserna till den så det fick bli Santa Marias färdiga kryddblandning i glasburk istället
Rör ihop majonnäs med chilisås och kebabkrydda. 2 dl äkta (vit) majonnäs 1/2 dl vatten0,25 dl chilisås (0,5 dl om man vill ha såsen extra stark)1 tsk kebabkryddasaltsocker. 1 tsk kebabkrydda
Santa Marias kebabkrydda. kebabkrydda (Santa Marias). kebabkrydda (Santa Marias). Våra vänner Martin och Annika hälsade på oss igår, med sin lille kille Eddie
Kommentarer
staffang-2
Jag använder vanligt vitlökspulver och då dubblar jag mängden. Men det är ju en fråga om smak såklart. Bra grundrecept.
Logga in eller Registrera för att kommentera.