Hemma gjord Kebab/Kebab/Kebabbåt. 23 februari 2017 @ 12. 52. Att göra eget kebabkött är väldigt enkelt. Jag har gjort mitt av älgfärs men annan färs funkar också
Igår gjorde jag en kebabgryta som vi åt i pitabröd med orientdressing, grönsaker och riven ost. Det blev väldigt najs och fick tummen upp av hela KRÄSNA familjen
Här hemma har vi sjukstuga. åh det är lillgrabben som insjuknat. Då är det tur att jag redan igår förberedde dagens lunch, som blir kebebspett med rotfrukspytt åh fetaoströra
Kryddig pakistansk kebab med sting tillagad på två olika sätt. Jag har både lagat den som man gör “på riktigt”, alltså på spett (seekh betyder spett) över grillen och jag har även gjort en förenklad vardagsvariant där jag har plattat ut kebaben i långpanna
500 g lammfärs eller kalvfärs. 1 gul lök. 1 klyfta vitlök. 1 kruka bladpersilja. 1,5 msk ras el hanout kryddblandning (eller köftekrydda eller kebabkrydda)
Sätt ugnen på 225 grader (du kan också grilla spetten). Skär köttet i tunna skivor eller strimlor. Blanda med resten av ingredienserna i en skål och låt stå och marinera
1) Sätt ugnen på 100 grader. 2) Rör ihop alla ingredienser noga så att alla kryddor blandas. 3) Baka ihop till en jämn rulle något mindre än köttfärslimpa, utan håligheter
Tänk att få njuta av hemmagjord kebab utan massa konstigheter i, smaken är fantastisk. Jag ska vara lite fräck och säga att det smakar mycket godare än gatukökets
Här kommer ett recept på kebab av köttfärs som går snabbt att göra. Du blandar ihop alla ingredienserna till kebabsmeten, platta ut den på plåtar och steker köttet i ugnen
Hittade ett mycket gott recept på hemsidan för Vindelnrökt sidfläsk. Passar kanske bäst på sommaren och tillagad över öppen eld men nu är det 1 meter snö ute och man behöver påminnas om sommaren
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.