Ta eventuellt ut rundlar ur kavringskivorna och fördela röran på dem. 4 skiva kavring. 5 dl lätt crème fraiche 1 msk hackad dill 1 msk riven pepparrot 1 tsk pressad citron salt och peppar 4 skiva kavring gärna rund Garnering
Grädda kavringen i cirka 90 minuter. Dag 1– Anrörning. Mät upp mjöl, kummin och salt i en bunke. Häll över det kokande vattnet och rör om med en slev till en seg massa
Detta bröd är försvinnande gott och urenkelt att göra. Ingen kan misslyckas. Det blir en stor långpanna av detta recept men vill du göra mindre mängd bröd så halverar du bara receptet och använder mindre form, ca 30 x 25 cm
Första brödet att baka ur den boken blev kavring. Jag hade turen att få tag på boken Bröd och marmelad från Rosendals trädgård i ett antikvaritat, den tillverkas inte längre och är slut hos förlagen
Ta eventuellt ut rundlar ur kavringskivorna och fördela röran på dem. 4 skiva kavring. 5 dl lätt crème fraiche 1 msk hackad dill 1 msk riven pepparrot 1 tsk pressad citron salt och peppar 4 skiva kavring gärna rund Garnering
De ska ju få en kantig form som är typisk för kavring. Ett riktigt kul bröd att baka. När man gör något från grunden som man gör med detta bröd så blir det inte bara gott utan man har full koll på vad man får i sig också
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.