Tag med en slev och stick i riset så såsen blandas medriset lite grand. Slå i de skivade shampinjonerna och låt dem brynas med i grytan några minuter
Godaste kasslergratängen, allt-i-ett, direkt ur matberedaren. En väldigt tacksam & smidig rätt, allt-i-ett medris, kassler, ananas, cheddarost och gratinerad med ostsås
Jag gjorde en gratäng med kassler ochris, original receptet kommer från Sandra Nordströms mamma. När sedan mormor dyker upp med ett litet paket "bara" och ett papper i rulle sjönk axlarna rejält på lilltjejen
4 4 port basmatiris eller annat ris 1 gul lök ca 600 g strimlad kycklinglårfilé 1 tsk salt 2 krm peppar 1 msk olja 1 msk curry 2 dl vatten 2 msk kycklingfond eller buljongtärning (2 msk fond motsvarar 1 tärning) 1 1/2 dl matlagningsgrädde ev majsstärkelse (Maizena) 2 msk persilja 1 1/2 dl mango chutney salt och peppar att smaka av med Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Majskycklingbröstfilé/-lårfilé 5
Därför består denna rätt av råris, linser, fetaost, chutneyoch någon grönsak (som för vår del i Lesotho kunde vara majs eller oliver, men som man här hemma kan hitta på något roligare med)
Vispa äggvitorna med sockret och ättikan till ett hårt skum. Jag bakade en dubbel sats av denna risekrispies tårta när vi hade vänner på besök och då blir det en hel plåt
Servera kasslergratängenmed kokt ris eller bulgur, solrossalladen och gärna en bit bröd. Koka under tiden ris eller bulgur enligt anvisning på förpackningen och gör salladen
Häll nu ner riset, i omgångar, rör om så att all ris är täckt med kola-blandningen. Det blir en härlig jordnöts- och kolasmak på dom, men eftersom det är puffat ris så känns dom luftiga
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.