Godaste kasslergratängen, allt-i-ett, direkt ur matberedaren. Hela familjen låg mer eller mindre nerbäddad förra veckan med feber och hosta… Nu börjar de ordna upp sig, bara jag kvar som förmodligen lyckats hosta av ett revben som gör fördjävligt ont rent ut sagt
I med chilisås och fransk senap. Toppa med Norrglimt eller annan smakrik ost. Ikväll är det svärfar som tar på sig kockmössan, och vad han bjuder på får ni se imorgon
En god vardagsgratäng med potatis, purjolök och kassler. Rör ner osten och krydda med lite salt (inte för mycket eftersom kasslern brukar vara salt)Skär kasslern i strimlor och rör ner den i potatisblandningen
Osten är en Kvibille ädelost, sedan ligger det en bit färsk fikon inflygen direkt ifrån Malta och detta binds samman med en droppe balsamvinäger ifrån Italien
Lägg över kasslern i formen med potatisen och löken. Servera med en god sallad. Strimla sendan löken i den storlek man vill ha, jag vill ha lite större bitar så jag delar den på hälften och sedan skivar den i bågar
Veckorna bokstavligen försvinner för mig, och jag hänger inte med för fem öre. Jag tycker tiden flyger fram snabbare än vad jag hinner med, men det är ju som vanligt med andra ord
Till sommaren, när den väl kommer, blir det goda sallader, grillmiddagar och kalla drycker på altanen men så länge regnet kommer så är det gott med en härlig gratäng
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.