Den här goda kasslergratängen är både billig att göra och väldigt god, en perfekt vardagsrätt som blir färdig i ugnen medan du dukar bordet och plockar lite
timjan Servera med. Smaka av med salt, peppar och timjan. Garnera med timjan. Servera med sallad. 1600 g potatis av mjölig sort 2 st gula lökar 1 st vitlöksklyfta 5 dl matlagningsgrädde salt peppar 1 msk timjan eller 1 tsk torkad timjan kassler ca 400 g 2 dl ost 28 Garnera med. 1Strimla kasslern och blanda med potatisen
Ha i champinjonerna med spad i en gryta, Rör i crème fraichen, tillsätt curry och pasta rossa. Strimla och skär kasslern i mindre bitar och dela tomaterna och tillsätt i grytan tillsammans med de krossade tomaterna och sweet chilin
Skölj den skivade potatisen med vatten. Den grädden jag föreslår tycker jag fungerar jättebra till vardags (Bäst i min smak av de lättare varianterna), men önskar du festa till det lite blir gratängen krämigare med fetare grädde
Finhacka löken, stek i smöret medcurryn. Täck med krossad ananas och sedan ost. e för mycket currysmak (jag är inte så förtjust i curry)Curry kassler med ananas600 gram strimlad kassler1 stor burk krossad ananas1 gul lök1 msk smör1,5 tsk curry1 tsk potatismjöl1,5 dl vatten1,5 dl grädde0,5 dl sweet chili sås1,5-2 dl riven ostStek kasslern och häll i en ungsfast form (jag brukar pensla den lite grann med olivolja). 1,5 tsk curry
Förkokar alltid mina potatisgratänger för jag tycker det blir så mycket godare och krämigare. Krydda med salt, peppar och persillade, rör om och koka upp
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.