Ingredienser Portioner. 4 4 port pasta (gärna penne rigate) 1 gul lök ca 500 g blandfärs 1/2 msk olja salt peppar 1 vitlöksklyfta 1 tsk oregano 500 g passerade tomater 2 1/2 dl vatten 1 köttbuljongtärning (eller motsvarande mängd fond) 1 dl chilisås eller ketchup 1 1/2 dl riven ost Till servering 1/2 isbergssallad Lägg till i inköpslistan
I går hade jag en vän på kvällsmat som jag inte träffat på väldigt länge. Jag hade köpt en bit lax och hittat ett recept på Malin´s Diner som jag blev sugen på att testa
Lägg laxfiléerna påspenatbädden. Skala och hacka löken och fräs den i en stekpanna med smör. Tillsätt spenaten och låt den fräsa med, tills nästan all vätska koka in
Så då hittade jag på lax påspenatbädd med fetaost och citron-crème fraiche. Jag gjorde också en ljummen sallad på bönor och avocado med en dressing på olivolja, balsamvinäger, fransk senap och vitlök
Skär kasslern i fina strimlor. Lägg de frästa kasslerstrimlorna i såsen och låt allt bli genomvarmt. 400 g kassler. Värm oljan i en gryta och fräs löken på inte alltför stark värme, 3-5 min. Koka upp alltsammans under omrörning och låt sjuda på svag värme under lock, ca 10 min. 400 g kassler
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.