1 ca
200 g riven ostKoka riset. Förbered resten under tiden. Skär kassler i tärningar och strimla purjolöken. Rör ihop grädde, majonnäs och chilisås i en bunke. Lägg riset i en ganska stor ugnsform, min är 22 x 35 cm och är lagom för 1 sats (6 portioner). Lägg på purjolöken och kasslertärningarna och rör om. Häll blandningen av grädde, majonnäs och chilisås över. Riv osten och fördela den jämnt ovanpå. Till hit kan du förbereda om du vill. Ställ i så fall in ugnsformen i kylskåp när det svalnat. Gratinera i mitten av ugnen i 225°C tills den fått fin färg, det tar ca 15-20 minuter om riset är varmt och ca 20-25 minuter om ugnsformen stått kallt.
Strimla och stek kycklingfiléerna, alternativt dela den grillade kycklingen i mindre bitar. Skär paprikan i mindre bitar och låt den fräsa med kycklingfiléerna
Skär kasslern i bitar och fräs i smör. Skala, dela och skiva löken. Dela, kärna ur och strimla paprikan. Pressa i vitlök och tillsätt matlagningsgrädde och chilisås
Skär hälften av paprikorna i ringar och lägg dem åt sidan. Skala och finhacka gul lök och vitlök. Rör ihop crème fraiche, majonnäs, ost, salt och peppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.