Fläskfilégratäng med bearnaisesås Krydda med salt och peppar och bryn på båda sidor i smör i en stekpanna. Ta upp och lägg köttet i mitten i en smord form Hemmets Journal
Moussaka med potatis 10 potatisar, kokta. 2 gula lökar (finhackade). 1-2 klyfta vitlök (hackade). 400 g köttfärs. 1 msk vetemjöl www.koket.se
skinka/kassler/korv och potatislåda Skala och skiva potatisen i jämntjocka skivor, alternativt stavar om så önskas. Varva potatis och kött, salta och peppra lite på varje lager, och se till att både börja och avsluta med potatis www.matklubben.se
Dubbelmarinerad fläskfilé Ingredienser Portioner. 10 ca 1 1/2 kg fläskfilé rapsolja salt peppar limeklyftor färska örter Marinad 1 0,8 dl vit balsamvinäger 3 msk mörkt muscovadosocker 1 tsk paprikapulver (gärna rökt) 1 tsk chilipeppar ancho style 0,8 dl tomatpuré 1/2 dl vatten Marinad 2 3 vitlöksklyftor 4 msk mörkt muscovadosocker 1 dl rom (kan uteslutas) 2 msk vit balsamvinäger 1 msk finhackad chilifrukt (t ex spansk peppar) 1 dl färskpressad limejuice (1 dl motsvarar ca 4 lime) 1 1/2 tsk salt 2 1/2 dl rapsolja Lägg till i inköpslistan www.ica.se
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.