Häll över potatisen i en ugnssäker form och blanda i kasslern. Förkokar alltid mina potatisgratänger för jag tycker det blir så mycket godare och krämigare
Skär kassler, paprika och ananas i mindre bitar. Det är så otroligt vackert ute just nu, träden är alldeles snöklädda och solen lyser lite lätt på de med ett rosaaktigt sken nu när den håller på att gå ner
"Det smakar som Italien, och luktar som pizza" sa Klara när denna rätt serverades. Vi använde en pesto som vi hittade på Lidl, med tomat och mandel, men det går bra med vilken röd pesto som helst
Skiva kasslern, grönsakerna, ananasen och jordnötterna och lägg i en ugnssäker form. Denna gratäng är så himla lätt att göra och det behövs inte så många olika skålar om man inte vill, allt läggs liksom i den ugnssäkra formen direkt och sen in i den egna ugnen i husvagnen eller i ugnen i servicehuset
Skiva potatisen i tjocka skivor och koka dem först. Skiva upp falukorven, lökarna och tomaterna. Blanda ihop creme fraiche med lite majonäs och tillsätt en liten skvätt mjölk för att göra den lite tunnare, inte "rinnig" men lite tunnare, efter tycke och smak så klart
Bryn dom och krydda med salt och peppar. Bryn lök, äpple och paprika tillsammans. Blanda samman creme fraiche, grädde, sambal oelek, tomatpuré, mango chutney, paprikapulver, curry, pressad vitlök, salt och peppar
Stek kasslerskivornaoch lägg dem sedan i ugnssäker form. Vispa ihop kokosmjölken (men ta inte all vätskan, utan bara ett par msk), grädden, mango chutney och sambal oelek och smaka av
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.