Kassler med pepparrot
www.matklubben.se
www.matklubben.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 500 - 600 g kassler
  • 1 Pepparrotsstuvad potatis
  • 16 - 8 kokta potatisar av fast sort
  • 12 msk smör eller margarin
  • 12 msk vetemjöl
  • 14 dl mellanmjölk
  • 12 - 3 msk färskriven pepparrot
  • 1 Salt
  • 1 peppar
  • 11 tsk olja
  • 1 Ev 1 msk grovkornig skånsk senap
  • 1500 - 600 g kassler Pepparrotsstuvad potatis 6 - 8 kokta potatisar av fast sort 2 msk smör eller margarin 2 msk vetemjöl 4 dl mellanmjölk 2 - 3 msk färskriven pepparrot Salt peppar 1 tsk olja Ev 1 msk grovkornig skånsk senapSkala och skiva de kalla, kokta potatisarna. Smält matfettet i en kastrull och vispa ner mjölet. Låt mjölredningen sjuda ca en halv minut. Vispa ner mjölken lite i taget och koka samman stuvningen under omrörning, ca 4 minuter. Späd ev med mer vätska. Tillsätt potatis och pepparrot till stuvningen. Värm upp under försiktig omrörning så att inte potatisen går sönder. Smaka av med salt och peppar. Skiva kasslern tunt. Smörj ett grilljärn med olja och hetta upp det på medelvärme. Grilla kasslern tills den är genomvarm, ca 2 minuter på varje sida. Servera den grillade kasslern och den stuvade potatisen med en god sallad.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.