Hacka rödlöken mycket fint, halvera gurkan och skrapa ur kärnhuset med en sked. Riv skalet från limefrukten men bara det gröna ska med, blanda sedan allt med créme fraiche i en skål och smaka av med salt, grovmalen svartpeppar och tabasco
Skala äpplet och skär tillsammans med gurkan i tärningar. Blanda crème fraiche, keso och majonnäs. Lägg i allt i kesoblandningen och blanda i burken med ananas, ta gärna lite spad från ananasen också
Kör fruktköttet i matberedare och i med citronsaft, crème fraiche, vatten och fond. Smaka av med salt och peppar Servera med lite crème fraiche, rom och ostflarn
När man grillar tycker jag det är trevligt med smaken av bearnaise, fast fräschare. Ja, jag vet, det är så klart inte äkta bearnaise det handlar om, men jag måste ju kalla den någonting
Guacamole med dill. Marinad till grillad lax med vitlök. Grillade blåmusslor med vitlök och chili. Marinad till fläskkarré med rosépeppar, koriander och vitlök
Jag brukade bokstavligt dränka tallriken med såsen (jag gör det fortfarande). Den absoluta höjdpunkten när panerad fisk, potatismos, kall dillsås och ärtor stod på menyn
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.