En paprikaibitar. 4 kycklingfiléer som steks med salt&peppar En bunt medärtskidorEnpaprikaibitarEn halv purjolök En paket äggnudlar 2 hönsbuljongtärningar1liter vatten SpiskumminChilikrydda Gör det till en soppa och lägg ikycklingen. - Läs hela inlägget här 4 kycklingfiléer s. 1 liter vatten
Lägg på lock och låt koka upp snabbt, sänk sedan värmen och smaka av med soja, sesamolja och lime. Koka upp buljongenigen så att den är riktigthet och smaka igen så du vet om du behöver tillsättalite extra soja för sälta
Slå på kokosmjölk och vatten och smula ner buljongen. Koka nudlarnaenligtanvisningar, häll av vattnet och spola de medlite kallt vatten så de inteklibbarihop
Stek köttet i mycket het panna med olja tills de har en fin stekyta men fortfarande är saftiga. Droppa såsen över och garnera med färska korianderblad och jodnötter
2 l svampbuljong 3 cm färsk ingefära, iskivor 1 gul lök, i klyftor 6 klyfta vitlök, delade på mitten 1-2 msk gochugaru, koreanska chiliflakes (eller 1-2 tsk chiliflakes 2 tsk paprikapulver) 400 g fast tofu 3 msk japansk soja 1 msk sesamolja 2 tsk strösocker 2 klyfta vitlök, finrivna 2 msk japansk soja 250 g shiitakesvamp (eller små skogschampinjoner) 250 g sötpotatisnudlar 2 pak choi ca 90 g böngroddar, färska 2 salladslökar, strimlade 2 ägg, kokta och halverade gochugaru, eller chiliflakes att toppa med
Koka upp vatten i en kastrull tillsammansmed en köttbuljong. Servera i en djup tallrik och på toppen kan ni hälla en skvätt olja tillsammansmedliteriven parmesan ost och svart peppar
Rulla små köttbullar av färsen och lägg i den hetabuljongen. Smaksätt färsen med pressad vitlök, sweet chilisås, fisksås, salladslök, flingsalt och svartpeppar
Skivachampinjonerna och fräs i smöret tillsammansmed grovhackad bacon. Nyp ihop smör, mjöl och salt. Tillsätt därefter mjölk och knåda så snabbt som möjligtihop degen till en klump
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.