Varje ledig stund på senare tid har fyllts upp medskidåkning. Jag kom på den brilliantaide'n att damma av våran gamla lergrytaidag när det stod fläskkarre på menyn
Gnugga inköttbitenmed salt och peppar, lägg ner köttet i den förberedda lergrytan. De kryddor som glöggen kryddas med används traditionellti allehanda maträtter världen över året om och alla dessa internationella kök kan ju inte ha fel
Jag gjorde också en sås på skyn från lergrytan, genom att koka upp den med grädde och lite mjölk. Servera gärna med äppelmos, syltlök och svart vinbärsgelé
Klyfta lök, äpple och dela moroten på mitten och lägg ner i grytan tillsammansmed lagerblad. Gnidin köttet ned kryddorna och lägg sedan ner den i den blötlagda lergrytan
(tog medchili smak). Stick ev i en kött termometer i den tjockaste delen. 1* Lägg grytan i vatten 10-15 minuter. 2* Skala lök potatis skär i klyftor. 3*Lägg potatiseni botten sen lök häll över tomatkrossen smula buljongtärningen över. 4* Gnidi köttet med kryddorna. 5* Lägg köttet i grytan och lägg på locket. 175 grader ca 2 timmar eller tills termometern visar 80 grader. 6* ta upp steken skär skivor lägg åter i grytan. 7* servera 8 - 10 potatisar. 1 tsk rosmarin. ½ - 1 buljongtärning
Krydda med de olika kryddorna. Skiva morötter och lök i ganska tjocka skivor, krossa vitlökarna lätt. Lyft lite på grytbitarna så att kryddor och vätskor blandas ordentligtmed köttet
Tillmiddagigår gjorde jag fläskytterfiléilergrytamed en massa goda grönsaker. Vilkenskillnad det gör på att få äta grönsaker eller inte, utan grönsaker blir maten liteenformig men med går det att göra värsta gourmetmiddagen
Gnidin köttet med kryddorna och lägg sedan ner i den blötlagda lergrytan. Klyfta lök, äpple och dela moroten på mitten och lägg ner i grytan tillsammansmed lagerblad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.