Härligt mumsiga spröda bullar med "kort" konsistens. Går fort att baka och går utmärkt att frysa. För bästa resultat bör alla ingredienserna ha rumstemperatur
Här kommer ett recept på några bullar som jag blev tokkär i när jag gjorde dem för första gången. Receptet är i stort sett kopierat av Roy Fares med bara ett par ändringar
Bröd och bullar Jul och Nyår. Karlsbaderbullar med saffran. 23 December 2016. Love at the first sight. Är det verkligen möjligt att bli förälskad i en rund luftig gyllene gul bulle med doft av jul
Smula ner jästen i en skål. Värm mjölken till 37° och häll över jästen. Rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt ägg, rumsvarmt smör i klickar, bakpulver, salt, socker och det mesta av mjölet
Karlsbaderdeg50 g jäst 250 g mjölk [2,5 dl] 660 g vetemjöl [11 dl] 85 g strösocker [1 dl] 180 g smör, rumstempererat 10 g bakpulver [2 tsk] 6 g salt [1 tsk] 55 g ägg [1 st]
Bakning/Baking. Karlsbaderbullar med dulche de leche och pecannötter. Juli 5, 2016 18. 35. En saftig bulle och ett glas mjölk gör att en massa underbara barndomsminnen återupplivas
Riktigt goda bullar, när du väl har provat så blir det svårt att baka andra sorter. Fördeg375 gr Vetemjöl special från Saltå kvarn25 gr strösocker2,5 dl mjölk50 gr jästVäg upp mjöl och socker, rör ut jästen i mjölken och jobba ihop det gärna i en maskin knåda på låg hastighet i 10 minuter, låt degen jäsa i 30 minuter
100 gr margarin. 2 dl mjölk. 25 g jäst. 1 krm salt. 2 msk strösocker. 2 äggulor. 7 dl vetemjöl. Jag lyxade till mina med lite fyllning gjord av äggvitorna blandat med riven mandelmassa
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.