Blandaallatorra ingredienser i en skål. LivsstilGlutenfria semlor med kokosgrädde Av. Blanda dom torraingredienserna med kokosolja – och mjölkblandningen
Traditionen säger attmanskalläta minst en semla per säsong. Givetvis kanmangörasemlornalaktosfria också genom attväljabland de laktosfriaalternativen i mejerihyllan
Men först ut här är någraklassiska semlor. Då var det dags för semlor igen, som numer finns i både stora, små, runda, flätor, tårtor och det senaste-wrap
Så – klart vi också ska få ätasemla – eller hur. Alla som har någon form avallergi eller intolerans, eller väljer bort vissa livsmedel avanledning vet också att det är dagar som dessa när konditorierna, Facebookflödet å Instagram fylls – avtjuvfuskandesemmelätare – med bilder på bakverk i vad som känns som en evighet och man är ensamutan
Självklart skiljer sig dessa åt en del i både smak och konsistens, men vi blev positivt överraskade när vi efter lite experimenterande fick till det här receptet
Smula jästen i en bunke. Följ anvisningarna på förpackningen till mjölmixen. Gröp ur lite inkråm ur bullarna och blanda det med mjölk och riven mandelmassa
Jag gjorde slätabullar istället och använde till semlor, jagprovade en gång med Sempers Mix med vetestärkelse en gång med Sempers fina mix utan vetestärkelse det som är i röd skrift är det som ska till om du önskarsemlornautan vetestärkelse
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.