Jag hade skrivit ett helt annat inlägg tills idag, men efter att ha bakat denna goda och saftiga päronkaka kände jag bara att denna måste få komma med idag
En saftig sockerkaka med päronfyllning. Du kan också använda annan frukt och då byta smaksättning. Om du väljer äpplen blir det klassiskt gott med kanel
Sätt ugnen på 200 grader. Mal mandeln, smält matfettet och låt det svalna. Rör samman ägg och socker, blanda mandeln och potatismjöl, rör ner blandningen i smeten och tillsätt matfett
Den här supergoda kycklinggryta hittade jag på Karins fina blogg. Lättlagad, krämig och jättesmarrig. 6-8 portioner 1 kg kycklingfile 2 gula lökar, hackade 2 vitlöksklyftor, hackade 1 hönsbuljongtärning 3 dl grädde 1 msk senap (jag brukar använda
efter sommaren kommer ju många som bekant, in i en period där man försöker hålla igen lite grann på matintaget då det ju oftast är tämligen större under sommaren
Smörj och bröa en bakform som rymmer 1 liter. Mät upp mjöl, socker, bakpulver och ingefära i en skål. Rör i matfettet och vätskan och skrapa ned smeten i formen
Idag tänkte jag tipsa om den här goda päronkakan som jag bakade i veckan. Päronkakan är ett av de recept som har fått flest kommentarer här på bloggen (så uppskattat när ni skriver vad ni tyckte om recepten)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.