Karibisk smörkola
www.arla.se
www.arla.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 100 g Arla® Svenskt Smör
  • 12 dl Arla Köket® vispgrädde
  • 13 dl strösocker
  • 11 dl ljus sirap
  • 11 tsk vaniljsocker
  • 1 rivet skal av 2 clementiner
  • 1 rivet skal av 2 lime
  • 11 krm riven muskotnöt
  • 11½ tsk riven färsk ingefära
  • 1 Receptet gäller för 50 st 100 g Arla® Svenskt Smör 2 dl Arla Köket® vispgrädde 3 dl strösocker 1 dl ljus sirap 1 tsk vaniljsocker rivet skal av 2 clementiner rivet skal av 2 lime 1 krm riven muskotnöt 1½ tsk riven färsk ingefäraGör så här Smält smöret i en tjockbottnad kastrull. Tillsätt grädde, socker och sirap. Koka upp och rör tills sockret har smält. Koka på medelvärme utan lock tills smeten klarar kulprovet och har en temperatur på 123°. Rör ner resten av ingredienserna. Häll smeten i en form med bakplåtspapper, 20x30 cm. Låt kallna. Skär eller klipp i bitar. Förvara svalt.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.