Jag har inte själv testat att göra dem, men hos Recept a’la Matmor hittade jag följande recept. Men till eftermiddagsfika ena dagen så såg de till att vi fick karelskapiroger
Direkt efter gräddningen doppas pirogerna hastigt i det kokande doppningsbadet. Servera pirogerna varma och bred på en blandning av hackat hårdkokt ägg + margarin + salt
Doppa pirogerna hastigt en och en i vattenbadet. Servera pirogerna ljumma med äggsmöret. Karelskapiroger 1. 12 piroger Ingredienser 2 dl ljummet vatten 1 tsk salt 2,5 dl vetemjöl 2,75 dl grovt rågmjöl, (+ 1/2 dl till utbakning) Fyllning
Ifall ni vill printa ut receptet, hittar ni det här nere. Då är karelskapiroger ett givet alternativ, inte för att det det är speciellt juligt utan för att det är typiskt finskt och otroligt gott
Då det i receptet stod att det var tidskrävande vågade jag inte riktigt pröva under året som gått. trodde jag, förrän jag sprang på en monter med Karelskapiroger
"Ska man äta dom här. Dom ser ut som tofflor. " sa min man när jag gjorde dom första och enda gången. Dom är jättegoda och mättande, särskilt med äggsmör på
Dessa piroger var också vanliga i mitt hem. Lägg pirogerna på en bakplåtsklädd plåt. Pirogerna är lite speciella, degen är lite hård och seg men för mig är detta mat från min barndom och jag älskar dem
du skall få ca 70 st cocktail-piroger ur hela satsen. Börja allra först med att koka en sats risgrynsgrötkoka en sats på 6 dl mjölk, 4 dl vatten och 2 dlrisgryn, 2 tsk salt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.