Pensla pirogernamed smör- och mjölkblandningen så fort du tar dem ur ugnen. Första gången jag kom i kontakt med dessa var när jag besökte finland för att spela och vi fick dem till frukost
Och det vi alltid köper med oss hem från Finland är just dessa piroger. Det visade sig vara hur lätta som helst att baka och vi är så nöjda både med smaken och utseendet på dom
Om så önskas kan pirogerna penslas med smör då de tagits ut från ugnen. Dela degen i små bitar, låt resten deg vara i skålen övertäckt med en duk, så det inte torkar
Pensla pirogernamed smält smör och mjölk direkt när de tas ut ur ugnen. På onsdag ska vi ha lillajulsfika med en touch of Finland med Måndagsgruppen här hemma hos oss
För någon dag sedan skulle jag ock Sauli laga karelskapirogermed äggsmör. Och frysta karelskapiroger är inget att rekommendera, så vi fick sitta och vänta på att få tillbaks strömmen
Mjöla eventuellt de runda kakorna innan du kavlar ut dem så tunt du kan, helst med en pirogkavel. Karelskapiroger av rågmjöl med äggsmör – ett måste hos oss, både till jul och påsk
Pirogerna ska penslas med smälta smöret och vattenblandningen DIREKT när de kommit ut från ugnen. Dels vet du vad det är för ingredienser i allt och slipper också därmed extra tillsatta E-ämnen och andra otäcka kemikalier ds
Nu har vi bakat karelskapirogermed barnen och det var jätteskoj. ) Dottern ville inte laga egna piroger, hon sysselsatte sig med att äta av gröten, så tillslut fick vi skynda på oss så att det skulle finnas gröt kvar till alla piroger
Sen står det i receptet att man ska fukta pirogernamed kokande het mjölk-smörblandning. Inspirerad av min mor tog jag ikväll i tur med något som jag länge tänkt göra men som jag bara inte fått gjort
Man får känna sig fram med vattenmängden, ha i tills degen känns bra. Direkt när ni tagit ut dom, pensla dom med smält smör, eller doppa dom i det smälta smöret
Förra veckan blev det storbak här hemma, vi fyllde upp både magarna och frysen med smarriga piroger. Rör ut jästen med lite av vätskan tillsätt sedan resten av vätskan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.