Men vi köper margarin plattor som är gjorda för wienerdeg. ) Men jag tänkte ändå försöka hjälpa till att visa hur man ska göra efter som jag vet att det inte är det lättaste
För doppning efter gräddning. Sätt ugnen på 225 grader. Vatten, salt och mjöl knådas till en seg deg. Degen delas i cirka 14 lika stora bollar som kavlas ut till tunna runda eller avlånga kakor
Vi bakade karelska piroger förförsta gången. Ingen av oss förstårvarför vi aldrig gjort det förut. Vi tittade på olika recept på nätet och valde till slut ett men istället för att pensla dem med smör och vatten så använde vi mjölk (och smör)
Jag har gjort en stegförsteg beskrivning på hur man gör nallen. Han stod och torkade så fint på min köksbänk och förgyllde den tid jag spenderade i köket att jag har funderat på att göra en likadan som får pryda mitt kök
Stegförsteg. En tygbit släpper igenom luft men är samtidigt tät nog för att hålla flugorna borta. Sätt gärna ett fat under burkarna för att förhindra fläckar när äppelcidervinägern jäser och rinner över kanterna
Många steg hit och dit, men så värt mödan. Då är karelska piroger ett givet alternativ, inte för att det det är speciellt juligt utan för att det är typiskt finskt och otroligt gott
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.