GOD JUL PÅ ER ALLA, KÄRA LÄSARE. Än är det inte för sent att göra julgodis. Nåja, det är det kanske snart, men Najnis julaftonsrecept på kardemummatryffel passar precis lika bra till Nyårsafton
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält chokladen i mikro eller vattenbad, låt svalna något. 2. Vispa smör, socker, sirap och innehållet från vaniljstången några minuter
Sätt ugnen på. 175 grader. Smält chokladen i micro eller vattenbad, låt svalna något. Vispa. smör, socker, sirap och innehållet från vaniljstången några minuter
Grund recept. ca 50 st. 1 dl grädde. 1 msk honung. 200g choklad (valfri kakaohalt). 30 gram smör. 1. Värm grädde och honung i en kastrull, finhacka chokladen och låt
Jag lovade ju att ni skulle få recept på påskpralinerna som jag lagade i helgen. Nu är det kanske inte så väldigt "påskiga" praliner men jag gillar inte ägglikör något vidare utan det fick bli choklad i olika varianter och så lakritskola då, eftersom det är godast
Krossa kanelstången och kardemummakärnorna lätt. Koka upp grädden med honungen och kryddorna. Låt kryddorna ligga och dra i 1 timme så att grädden tar smak av dem
Koka grädden med den stötta kardemumman o kanelen. Låt stå och småputtra i ca 15 minuter. Sila bort kryddorna och tillsätt citronskal och chokladbitar i grädden
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.