Jag fortsätter mitt semesteruppdrag, att hitta bra recept som är glutenfria. Dottern har fått diagnosen IBS och ska därför undvika gluten och laktos ( och en hel del frukt och grönt) för att må bra
Tänk på att glutenfritt bröd torkar fort så frys gärna ner brödet skivat. Häll i smeten och låt jäsa övertäckt 35 - 40 minuter. 2 -3 msk laktosfri crème fraiche
Har ni testat IKEAs kardemummamuffins. Efter det blev jag sugen på att göra egna muffins, så eftersom jag hade lovat att baka nu till helgen (för att använda några av de 850 muffinsformarna jag fick i julklapp) blev det kardemummamuffinsbak i fredags. 12-16 stycken. 12-16 stycken
gluten och laktosfritt morotsbröd blev det. Jättegott när det kom direkt ur ugnen, helt ok att ha i frysen också men då kan inte det direkt tävla med surdegsbröd - men ok som ett alternativ
Själva kakan är både glutenfri och mjölkfri, och som tillbehör väljer du förstås något helt mjölkfritt grädd- eller glassalternativ om du måste eller väljer att undvika alla mjölkprodukter
Rabarber tycker de flesta blir surt utan en hel del socker så det här receptet med agave tycker jag är det bästa sättet att kunna njuta av rabarbern på ett bättre sätt
En gluten och laktosfri kaka som är riktigt saftig och god. 10-12 bitar. 1-2 msk riven kokos. Grädda kakan mitt i ugnen ca 30 -40 minuter. 10-12 bitar. 1-2 msk riven kokos
Recept på LCHF kardemummamuffins. Sukrin melis, 400 gram Mina kardemummamuffins ala LCHF. Låt smeten svälla i ca 5-10 minuter. Grädda sedan bullarna på 175 grader i ca 15-18 minuter. ca 15-18 minuter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.