Du kan skriva ut en PDF-version av receptet här…. naturligtglutenfria kanelbullar. Vi fotade kanelbullar, glutenfri och mjölkfri jordgubbstårta, glutenfria småkakor, saftig glutenfri sockerkaka, glutenfria kärleksmums och en massa härliga stämningsbilder
I det här receptet har jag använt durramjöl och teffmjöl (läs mer i listan över glutenfria mjölsorter) men man kan byta ut dem mot andra mjölsorter med liknande egenskaper
Ja, nu var det dags att provbaka med den naturligtglutenfria surdegen. Det man kan säga är att smaken blir väldigt god, men bröden verkar bli lite mer kompakta med naturligtglutenfria mjöl än med vanlig glutenfri mjölmix
Skriv utE-postFacebookTwitterTumblrPinterestGillaGilla Laddar. Här kommer en liten vårpresent, ett recept på glutenfria våfflor ur vår bok BAKA GLUTENFRITT – matbröd, kakor, tårtor och desserter (foto
1- 2 tsk stött kummin. 6-8 dl ljus mjölmix. Kavla först ut, med vanlig kavel, till tunna kakor, ca 2-3 mm tjocka. Grädda på bakplåtspapper, mitt i ugnen (225 grader) i ca 8-10 minuter. 1- 2 tsk stött kummin. 6-8 dl ljus mjölmix. Dela degen i 16 bitar Kavla först ut, med vanlig kavel, till tunna kakor, ca 2-3 mm tjocka
5 dl naturligt glutenfri mjölblandning*. När degen fått vila till sig är det dags att trycka ut den i en pajform eller springform ca 18-20 cm i diameter. Tryck ut den så att du får ca 1,5 - 2 cm höga kanter. *Naturligt glutenfri mjölblandning kan man välja rätt valfritt (tumregeln är 2-3 delar mjöl+1 del stärkelse+liiiiite xantangummi - när det gäller xantangummi är det bäst att man vet vad man gör, annars är det bättre att utesluta det helt)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.