Koka upp dem ganska lätt (om du gillar lite hela gubbar) och mosa eventuellt lätt med trägaffel, du avgör själv hur mosat resp helt du vill ha det, vi gillar lite hela
Red av med potatismjöl. Servera krämen ljummen eller kall med gräddmjölken. Lägg 1 kg av jordgubbarna i en kastrull med jordgubbssaft, vatten och vaniljfröna från den halva vaniljstången
Ät krämen med gräddmjölk eller något mjölkfritt alternativ om du inte tål mjölkprodukter. Men, men, av det som blev kvar gjorde jag i stället en riktigt härlig och lyxig jordgubbskräm, så slutet gott, allting gott
Utomhus råder en stilla, varm och alldeles underbar vårkväll och här sitter jag mätt och belåten efter att ha spenderat de senaste dagarna hos mina föräldrar sysslandes med ett idogt bakande
I fredags blev det också kräm med rabarber och jordgubbar och så ‘klicken’ till förstås. Rör ut potatismjölet i lite vatten och vispa ner i krämen med en tunn stråle
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.