Stöt kardemumma fint i en mortel och värm med mjölken tills den är fingerljummen, 37 grader. Smula ner jästen i en bunke och lös den med mjölken, strösocker, salt, smör och ägg
Bröd och bullar. Kardemummakrans med mandelmassa och rabarber. 02 Maj 2017. M. er rabarber mina vänner. Det är vår, solen skiner, vi är inne i majmånaden
2 kransar 50 g jäst50 g smör5 dl mjölk2 tsk kardemumma1½ dl socker1 tsk salt1 äggca 14 dl vetemjölFyllning100 g rumsvarmt smör200 g riven mandelmassa½ dl socker1-2 msk kardemummaPensling1 äggpärlsockermandelspånSmula jästen i en bunke och smält smöret blandat med mjölken
Kardemummakrans (2 st). För ett tag sedan hade jag en period då jag jämt bakade kransar. Så mycket godare de blir om man gör dem själv, men de blir minst lika fina som de man köper
Om ni inte vill göra bullar av det receptet nedan så gör en krans. )Samma ingridienser. fast när du har brett på fyllningen så vik ihopden på längden till mitten o skär 3 remsor o snurra dom lätt
Jag älskar ju att baka kransar, har gjort både kardemummakrans och äpplekrans tidigare. Inför fjärde advent bjuder jag på en annan variant av saffransbröd
Det här året blir det nog inte heller något kanelbulle-bak men har massa fantastiskt goda äpplen från trädgården på mitt jobb och även en surdeg i kylen så eventuellt blir det ett försök att baka en kardemummakrans på surdeg med äpple- och mandelmassfyllning
KARDEMUMMAKRANS MED PÄRON. DAGENS RECEPT 15-03-12. Den här vetekransen med härlig smak av kardemumma och fin saftighet av rårivna päron är väl värd att pröva
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.