Tomt i skåpet och lördagsfika önskas. 15o g mjölkfritt margarin. i det ”veterecept” som jag utgick från var det 2 dl – men det var alldeles för löst, så jag fick lägga i mer – och då valde jag jyttemjöl för att det binder vätska så bra. 15o g mjölkfritt margarin
Det här är en ny variant av pajen med cornflakes- och frågan är om inte den blev nästan ännu godare. Jag gör degen med händerna för att det mjölkfria margarinet ska gå in så bra som möjligt
Hela maträtten kunde Sigrid vara medoch hjälpa till att göra. Börja med den fyllning du vill ha. Jag dubblerade satsen och insåg ganska snabbt att mjölkmängden inte fungerade då
Ta upp degen på lätt mjölat bakbord och arbeta ihop den med ev. Vispa ut jästen medmjölkersättningen. Inser att jag inte riktigt hinner med ett bra kanelbullebak
Smörj en form och ströa med antingen glutenfri mjölmix eller glutenfritt ströbröd. Eller rör med slev. (Jag använde flytande mjölkfritt margarin som är fritt från kokos och solros)
Jag gör degen med händerna för att det mjölkfria margarinet ska gå in så bra som möjligt. Strö gärna lite extra muscovadosocker även på bären , fördela pajdegen jämnt med fingertopparna så att den täcker det mesta av krusbären
Blanda de olika mjölsorterna och bakpulver med varandra. Vänd ner i smeten med en slickepott. Hittat ett ber recept utan kokosfett (som jag använt tidigare när jag gjort fondant/sugarpaste)
För att få den röda färgen -blanda frostingen en stund tillsammans med skalad och delad rödbeta. Vispa det mjölkfria margarinet mjukt med elvisp eller arbeta med slev
”Smöra” en form medmjölkfritt margarin. Täck formen med farinsocker eller muscovadosocker. mjölkfritt margarin och farin- eller muscovadosocker till formen
Smörj och bröa en form medmjölkfritt margarin och pofiber. Lossa kakan försiktigt med något smalt och vasst innan du stjälper eller flyttar över den till ett stort fat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.