1 ljus
sirap1. Sätt ugnen på 200 grader. 2. Hacka mandeln grovt gärna i matberedare. Blanda ner resten av de torra ingredienserna och smöret i bitar. Kör tills det är finfördelat. 3. Ta upp degen och rulla till tre rullar ca 3 cm i diameter. Linda in dem i plastfolie och lägg i kyl eller frys.4. Skär de kalla rullarna i tunna skivor. Lägg kakorna på plåt med bakplåtspapper. 5. Grädda mitt i ugnen 5-8 minuter beroende på kakornas tjocklek.Receptet ger ca 125 kakor.
Blanda mjöl, marsánpulver, vaniljsocker, bakpulver och socker i matberedaren med kniven monterad. Lägg längderna på en plåt med bakplåtspapper och pensla dem med uppvispat ägg
Ta ut kakan, hyvla nougaten över den varma kakan med hjälp av en osthyvel. 1. Sätt ugnen på 175 grader. 2. Blanda samtliga torra ingredienser, häll på smör och sirap och blanda väl
Här är det päronen som spelar huvudrollen, tillsammans med kardemumma. Ännu en variant av mandel- och rabarberkakan som jag bakade i somras, en hit som kan varieras i det oändliga verkar det som
Rör samman den malda mandelnmed fiberhusk, bakpulver, vanilj och kardemumma. Jag är av den åsikten, att är man inte sockerberoende, så kan det vara gott med en kaka till kaffet
200 g sötmandel. Rosta mandlarna i en torr varm stekpanna. Koka upp socker och vatten i en kastrull. Tillsätt mandlarna och koka tills det börjar knäppa i mandlarna och det sockrar sig
De här kakorna kan man beskriva som små drömmar med smak av kardemumma. Den här typen av kakor går verkligen utmärkt att göra sockerfria bara genom att byta ut socker mot sötningsmedel, dock kan man ju fundera på hur bra vetemjöl är om man ska vara helt ”sockerfri”… Men det blir i alla fall lite bättre
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.