Kardemummakaka är nog en av världens mest tacksamma kakor. Jag valde att göra den lite säsongsbetonad genom att tillsätta lite rabarber, kokta tillsammans med socker, kanel och kardemumma
Koka upp grädden och rör ihop med flädersaften. 4 rabarberstjälkar1/2 l jordgubbar1 vaniljstång1,5 dl sockerCitron och fläderkräm4 äggulor0,5 dl socker1 msk majsstärkelse0,5 dl koncentrerad flädersaft1 citron, både skal och saft3 dl vispgräddeSkär rabarbern i 2 cm stora bitar. 4 rabarberstjälkar
Här har jag förenat de båda kombinationerna i en kaka med kryddig smak. Det är ett välkänt faktum att kombinationen rabarber och kardemumma fungerar riktigt bra, liksom kombinationen rabarber och jordgubbar
Hetta upp på medelhög värme och rör tills allt socker har smält. Rabarber- och jordgubbskompotten. Blanda rabarber, strösocker och hälften av citronsaften i en kastrull
Klä en form med bakplåtspapper o ha i rabarben i den. När allt är smält så häll över detta på de torra ingredienserna o blanda o sen kleta över de på rabarbern
Vill man så kan man smaksätta pajen med lite kanel över rabarbern innan man lägger på smuldegen. Skalade och tärnade rabarber som täcker pajformen gott och väl
På dagens middags meny kommer det inte finnas med Chutney, tror inte det passar till stekt torsk med nypotatis men, efter en grillhelg är jag /vi, familj som gäster helt besatta
Finfördela ingredienserna med händerna till en grynig massa (eller använd elvisp). Skär rabarbern i ½ cm tjocka bitar, dela jordgubbarna och lägg i en ugnssäker form
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.