Däremot så lät jag dem nog jäsa lite för länge då de antog en för syrlig ton och nästa bullnak ska planeras in en helg istället som för nu när jag bakade av dem söndag kväll och inte gräddade dem förrän dagen efter
500 g fet mjölk (3 % el gammaldags). Fördeg/raskdeg. Lös jästen i mjölken, som kan vara runt rumstemp. Kör allt på låg fart i 10 minuter i degblandaren
Dags för arbete igen o tokbak. Det kommer att bjudas på mycket nya recept denna gång, men favoriterna Citron o kardemummabullar kommer att få följa med
Finfina kardemummabullar kvällsbakade enligt Mia Öhrns recept. Pensla med sockerlag när de har svalnat något, strö sedan över kardemummasocker Kardemummabullar
Det var en riktigt kul dag i köket på Allé och nu är jag redo att använda den gamla Husqvarnakvarnen som jag hittade på loppis för en femtiolapp för att göra korv i långa banor
Leon och jag hade inget att roa oss med innan han skulle sova middag, så vi ställde oss och bakade en massa kardemummabullar och fikade sedan på det när han vaknade igen
Idag tänkte jag bjuda med mig av receptet så att in också kan göra dessa läckerheter. När vi beställde vårt fika såg jag att de hade kardemummabullar som jag blev riktigt sugen på och därför valde jag en
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.