Häll över jästen och tillsätt socker och salt. Strö över mycket strösocker och vaniljsocker. 1Smält smöret i en kastrull, häll på mjölk och se till att det blir fingervarmt. 1Häll på mjölet och blanda. 1Rulla ihop och dela i 12 bullar. 1Ta 1 uppvispat ägg - blanda och pensla
Blanda kokos och kakao. Bred på smeten och strö lite strössel ovanpå. Ställ kallt och låt stelna. Skär upp i bitar och doppa snittytorna i resten av strösslet
I Jönköping så brukade vi åka till torget på lördagar och köpa en ask med gammaldags skumbollar, ni vet såna där det inte är något kex i botten utan bara skum
Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt saffran, smör och mjölk. Tillsätt apelsinskal och mandelmassa. Blanda mjöl och bakpulver och vänd ner det i smeten
Ingredienser Portioner. ca 40 små 200 g grovt riven mandelmassa 1 äggvita 1/2 dl färskpressad apelsinjuice 1 påse saffran (à 0,5 g) 250 g rumsvarmt smör 1 1/4 dl florsocker ca 200 g smält mörk choklad Lägg till i inköpslistan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.