Se upp med värmen – det ska inte koka, då kan den skära sig. Gör vaniljkrämen/fyllningen under tiden. Smaksätt med vaniljsocker, låt krämen kallna och lägg i spritspåse med tyll
Här är det senaste receptet jag hittade som jag ville prova, med några modifieringar. Varje gång jag gör vaniljkräm eller vaniljsås så börjar jag leta efter ett nytt recept att prova
Pensla med sockerlag när de har svalnat något, strö sedan över kardemummasocker Kardemummabullar. Jag har varit nöjd med mina bullar och inte brytt mig om att testa bullbak enligt de nya rönen
(Med potatismjöl bör vaniljkrämen användas nygjord, med majsstärkelse kan den göras en dag innan. Förvara vaniljkrämen i kylskåp tills den ska användas
Leon och jag hade inget att roa oss med innan han skulle sova middag, så vi ställde oss och bakade en massa kardemummabullar och fikade sedan på det när han vaknade igen
Efter att jag åt den blev jag förälskar i just bullar med kardemumma i. När vi beställde vårt fika såg jag att de hade kardemummabullar som jag blev riktigt sugen på och därför valde jag en
Blanda det smälta avsvalnade smöret med mjölken. Pensla med resten av det uppvispade ägget. Pensla de varma bullarna med sockerlösning och låt dem sedan svalna på galler under bakduk
Späd med mjölk om den känns för tjock när du ska använda den. Sila sedan vaniljkrämen ner i en skål och lägg gladpack direkt på ytan för att undvika att det bildas skinn
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.