Ringla över lönnsirap och servera medlimeklyftor. Toppa gärna med färska örter. Vispa ihop pannkakssmeten, låt den stå och svälla 1 timme före stekning för bästa resultat. Strö över smulad getost, rostad hackad mandel (rosta i torr stekpanna), rostade jalapeños (i ugn 5 min/200c), koriander. ”100 fingerfood” är skriven av Sebastian Schauermann och ges ut av Massolit förlag. 1 st Lime
Till riktig Bistecca ska man använda sig av en riktigt tjock och stor T-benstek eller Porterhouse som man sedan smaksätter med tex olivolja och citron men vanligtvis rosmarin och vitlök
Blanda limeskal, ingefära och Philadelphia till en sås och smaka av med salt och nymald svartpeppar. Skölj limen noga och finriv det yttersta av skalet
Servera den grillade rödingen medgrillade morötter, grillade citroner, lime aioli och dill. blanda majonäs med två pressade vitlöksklyftor, smaka av med salt, peppar och pressad lime
4 4 färska majskolvar salt 2 msk smör Jalapeño- ochlimesmör finrivet skal av 1 lime 1 msk inlagd jalapeño 100 g rumstempererat smör salt svartpeppar Topping 3 msk skuren gräslök limeskal 2 dl rostad lök 1/2 msk flingsalt 1 tsk torkad oregano Till grillning eller stekning 1 msk olja (till majskolvarna) Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
2 Chili- ochlimesmör 100 g rumsvarmt smör finrivet skal av 1 lime 2 tsk pressad limejuice 1 urkärnad och hackad chili 3 msk kokosflingor salt Majskolv 4 förkokta majskolvar flingsalt Blomkål med kaprisvinägrett 1 medelstort blomkålshuvud salt olja 1/2 dl finhackad kapris 2 tsk dijonsenap 2 msk vinäger 1 dl olivolja Innanlårskappa ca 360 g innanlårskappa av nötkött Lägg till i inköpslistan
Citronen ochlime som grillades pressade jag över köttet resp fisken. Här får du inspiration från vår senaste grillning med chimichurri, wok, glaze och kryddblandning
Laxtataki och wasabipotatissallad med havslilja och tatsoi, inlagd. Kantarellpasta med pecorino. Kantarelltoast med rökt ren, löjrom, äpple och pepparrot
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.