Min bästa Khao Phad Gai åt jag på en strand i Thailand under en snorkelutflykt. M tog kyckling i röd curry och för mig blev det en väldigt enkel rätt medstektris, kyckling och ägg
Servera ägget på det stektarisetmed en klyfta lime, koriander och prik nam pla. Ta ut riset från kylen och låt det bli rumstempererat medan du förbereder resten av ingredienserna
4 1 röd paprika 2 gula lökar ca 500 g kycklingbröstfilé 2 msk olja för stekning 4 msk sojasås 2 msk fisksås 300 g böngroddar 2 påsar färdigkokt ris à 250 g (gärna Express långkorning ris) Till servering 30 g sesamfrön Lägg till i inköpslistan
Någon önskade sig lite mer asiatisk mat på bloggen, så här kommer ett lättlagat och gott recept på stektrismedkyckling - även kallat ”asiatisk pytt-i-panna”
Tillsätt hälften av kyckling- och vitlöksbuljongen, samt Sambal Oelek i pannan medrisnudlarna. (Anledningen varför jag beskriver hur tjock eller tunn varje grönsak ska vara är för att de ska få samma krispighet efter lika lång tid i wokpannan
Tillsätt hälften av kyckling- och vitlöksbuljongen, samt Sambal Oelek i pannan medrisnudlarna. (Anledningen varför jag beskriver hur tjock eller tunn varje grönsak ska vara är för att de ska få samma krispighet efter lika lång tid i wokpannan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.