Kantarellsoppa. Ansa och hacka svampen. Kantarellsoppa. Skala och hacka lök och vitlök och fräs i en kastrull tillsammans med lite smör och den hackade svampen
Alldeles len och full av kantarellsmak, serverad med smörstekta kantareller, vaktelägg och löjrom. Lyft upp dem direkt och lägg ner dem i ättiksblandningen
Kantarellsoppa. Lite pilgrimsmusslor på det och sen toppa med knaperstekt bacon och friterad purjolök. Mängden kantareller beror helt och hållet på ens beroendegrad (finns det nån stödgrupp
Skogens guld är en klar favorit i matlagningen och kantareller i soppa gör en utmärkt förrätt eller hurvudrätt om den serveras med exempelvis en surdegsbaguette till
Tillsätt mjölken och grädden och låt soppan koka upp, ta av den från värmen och mixa den slät, är du inte nöjd med tjockleken så späd med mer mjölk, blir den för tunn så koka hellre ned den lite än att reda av den
Kantarellsoppa med sherry, vårlök och timjan. Helst av allt vill jag sätta mig och skriva när smaken fortfarande dröjer sig kvar i munnen, men det är ju fullständigt orealistiskt
Mixa denna del, häll över svamp- och lökfräset och rör ner grädden. Gästerna tog så väl hand om våra barn (även efter de hade kommit hem från skridskoturen)att Anders och jag helt kunde ägna oss åt mat- och dukningskonster
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.