Kantarellsoppa med grönmögelost
Lolos Matblogg
Lolos Matblogg
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 liter trattkantareller
  • 1 gul lök eller 2 st schalottenlök, finhackade
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 2 msk smör
  • ½ dl mjöl
  • 0,8 liter vatten
  • 1 st svamp eller grönsaksbuljong
  • 2 msk tomatpuré
  • salt + peppar
  • 2,5 - 3 dl grädde eller crème fraiche eller hälften av varje.
  • ½ krm cayennepeppar
  • 1 tsk citronsaft
  • Lite timjan
  • 3- 4 msk grönmögelost eller gorgonzola
  • konjak eller portvin, ej nödvändigt men höjer smaken
  • persilja eller gräslök

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.