Kantarellsås – enkelt och gott recept
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 200 g färska kantareller
  • 11 smal purjolök (ca 10 cm)
  • 11/2 rödlök
  • 11 msk smör
  • 12 dl grädde
  • 11 grönsaks­buljongtärning
  • 1 salt och pepparStek de färska kantarellerna i lite smör så att vätskan i svamparna reduceras (eller om du har frysta - tina dem i rumstemperatur.)
  • 1 Ansa och skölj purjolöken. Strimla den och finhacka rödlöken. Hetta upp smör i en kastrull och bryn purjolök och lök. Tillsätt därefter kantarellerna.
  • 1 Smula över buljongtärningen och tillsätt grädden. Smaka av med salt och peppar och låt såsen långsamt koka ihop på svag värme.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.