Platta ut degen i formen och nagga med en gaffel. Lägg löken och kantarellerna i en stekpanna med en klick smör och låt vattnet i kantarellerna koka bort
Mixa mjöl, smöret i bitar i en matberedare med kni-ven monterad till en smulig massa. Fräs svamp och purjolök i en stekpanna med smör tills vätskan kokat in
Lite, men bara lite tomt har det tyvärr ekat här i det Mårtenssonska köket några dagar, men så kan det gå när förkylning blandas med sent kvällsarbete - vi hoppas ni har överseende
Fräs lök och svamp i smör tills vätskan kokat in, krydda med salt, peppar och timjan. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant ca 22 cm, nagga botten. Ta ut och låt pajen sätta sig 5–10 minuter innan du serverar med sallad
Smaka av med salt och peppar. En av min mans favoritpålägg / tilltugg är brieost och salami. Går vi ut och fikar och det finns en brie och salamismörgås tar han det mer än gärna
En riktigt läcker kantarellpaj av alla härliga trattisar jag fått. Jag tog också upp ett litet paket rökt skinka från frysen, och i kylen hade jag brysselkål som behövde lite sällskap, liksom osten vi köpte under skördefesten ”Ölands-osten med smak av calvados” helt otroligt god, men nu börjar den gå på sista versen som påläggsost
Nagga pajbotten med en gaffel. Fräs i smör tillsammans med lökhacket tills vätskan kokat in. Kavla eller tryck ut degen i en osmord pajform, gärna med löstagbar kant, som mäter 24-26 cm i diameter
Just nu går det att hitta en hel del kantareller i skogarna och tänkte därför att det ju inte kunde passa lämpligare än att dela med mig av mitt recept på vegetarisk kantarellpaj
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.