Riv osten. Vi åt kräftor och till dem gjorde jag en Västerbottenpaj med dill och kräftstjärtar. Tryck ut pajdegen i en hög pajform med löstagbar botten
Vispa ihop ost, ägg och mjölk. Lägg lök i pajskalet och häll på äggstanning. Plasta in och låt vila i kyl minst 15 minuter. Kavla ut eller tryck ut degen i en pajform cirka 24 cm, nagga och ställ i kylen minst en timme
Servera med en god grönsallad. Fräs köttfärsen och purjolöken, lägg i baconbitarna. Ursprunget är Lätt & rökt (en sorts bacon, från Lithells) men det har slutat tillverkas
Blanda ihop ägg och grädde, blanda ner västerbottenosten, lite salt och några nypor peppar. Blanda ner de smörstekta kantarellerna och ruccolan och bred ut smeten på degen
Fräs purjolöken mjuk med smöret och låt svalna. Salt och peppar. Mixa en smuldeg av smör och mjöl. Vispa ihop alla ingredienser till fyllningen, tillsätt purjon och slå i pajskalet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.