Visst gör vi kroppkakor alldeles för sällan. Tillsammans med grillad spetskål rårördalingon, brynt smör och stekt rimmat sidfläsk är det kanske en av de godaste luncherna jag ätit på väldigt länge
Det är så smart och enkelt och det finns ingen ursäkt i världen att köpa smakfattig lingonsyltmed massa stabiliseringsmedel och snusk när man kan göra själv på någon minut
Andra möjliga yrken är forskning- och utvecklingsprojekt inom kost, sensorisk bedömning och utveckling av livsmedel, arbete i provkök eller med marknadsföring eller förebyggande hälsovård, utbildning och information/föreläsare
Smaken är ju personlig och därför rekommenderar jag att du börjar med hälften av sockret och smakar av till du hittar den balans mellan sötma och syra som du önskar
Något jag alltid, alltid har i frysen är lingon. Lägg i en skål med lite socker, typ 1 dl lingon och 2 msk socker, och rör sedan lite då och då tills sockret löst sig och lingonen tinat. 1 dl lingon
lingonrårörda250 g frysta lingon, tinade 1,5 dl strösocker. 100 g smör 2 tsk kryddpeppar, hel, mortlad 300 g rimmat fläsk, i skivor ca 500 g naturell gnocchi
200 gr frysta lingon0,5 dl strösocker(pepparot det har Mats lärt mig)Tina lingonen lite och vispa de med elvispen till det konsistensen blir som sylt om du skall ah det vilt så tillsätt gärna pepparot. 200 gr frysta lingon
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.